Spring naar inhoud

Boogschutter 23 november – 21 december

De vrije Boogschutter 23 november – 21 december

Ben je geboren tussen 23 november en 21 december, dan ben je het vuurteken Boogschutter of het sterrenbeeld Boogschutter.

De optimistische Boogschutter kun je niet lang op dezelfde plek houden. Zijn nieuwsgierigheid en vrijheidslust maken dat hij altijd weer op weg is naar het volgende.

Het is dan ook niet vreemd dat Boogschutter gek is op reizen en fysieke activiteit. Dat doet hij ook makkelijk, door zijn onafhankelijke en vrije geest. Geluk lijkt altijd met hem mee te reizen, maar dit komt misschien meer door zijn positieve blik op de wereld.

boogschutter

Op anderen komt de Boogschutter soms wat terughoudend over, ze kunnen het vaak ook beter vinden met dieren dan met mensen. De Boogschutter heeft oprechtheid en trouw hoog in het vaandel staan en staat niet graag of lang stil bij zijn emoties. Dit uitgaan van instinct en die impulsiviteit zijn bij dieren ook vaak terug te vinden.

Door zijn positieve en open natuur is de Boogschutter recht door zee, eerlijk en recht voor zijn raap. Goed in het opzetten van grootse ideeën, maar door zijn vluchtigheid niet standvastig genoeg om de uitvoering volledig bij te blijven. De Boogschutter kijkt alweer naar de toekomst en blijft niet graag stil staan bij wat er nog is, of al is geweest. En zijn emoties zijn hem vaak meer tot last dan tot hulp. Deze bespreekt de Boogschutter niet graag, hij voelt ze, maar dan wil hij snel weer verder.
Dit leidt tot een zekere roekeloosheid, gebrek aan verantwoordelijkheid. De Boogschutter stort zich graag op een nieuw avontuur zonder vooraf af te wegen wat de consequenties daarvan zouden kunnen zijn. Voor anderen zijn dit niet altijd de meeste prettige eigenschappen. De Boogschutter kan overkomen als een onbetrouwbaar, of te vluchtige persoon. Terwijl de Boogschutter toch veel te bieden heeft met zijn grootste ideeën, brede blik en vrije energie.

Boogschutters kunnen het best overweg met Stier, Maagd, Tweelingen en Ram.

Positieve eigenschappen van de boogschutter zijn:

enthousiast, creatief, zorgzaam, gul, onafhankelijk.

Boogschutters zijn soms wat minder positief:

impulsief, losbandig, hypocriet, veeleisend, niet-emotioneel.