Spring naar inhoud

Geuren en sterrenbeelden

Welke geuren passen bij jouw sterrenbeeld

Geuren en kleuren spelen een grote rol bij de geestelijke toestand van personen.

Veel mensen hebben een persoonlijke voorkeur voor bepaalde geuren. Zo kan je ook met bepaalde geuren die bij je sterrenbeeld passen je leven in een bepaalde richting sturen en jezelf meer zelfvertrouwen of rust te geven.

Vrouwen gebruiken vaak geuren zoals parfums of geurolie om het sexy-gevoel te stimuleren. Mannen en vrouwen vallen soms voor elkaar omwille van de aantrekkingskracht van geuren die ze gebruiken. Ieder sterrenbeeld is anders beïnvloedbaar door geuren.

geuren sterrenbeeld

De herinneringen aan elkaar komen soms jaren nadien boven bij het opnieuw  ruiken van bepaalde geuren. Bepaalde geuren bij aromatherapie laten mensen zich beter en rustiger voelen, zo zijn er verschillende geuren die ook passen bij je sterrenbeeld.

Zo stimuleren geuren de geest van mensen en gaan mensen dikwijls geuren gebruiken die bij hun sterrenbeeld  horen. Op die manier trekken ze of stoten ze ze mensen aan of af.

Wierook heeft ook raakvlakken met astrologie. Aan de twaalf westerse sterrenbeelden zijn zoals je waarschijnlijk wel weet diverse eigenschappen toegekend, en verschillende typen wierook passen hier goed bij.

Zodoende kun je de wierook van jouw sterrenbeeld branden omdat je één wilt zijn met de kruiden, harsen en oliën die aan jouw sterrenbeeld zijn verbonden. Of misschien ben je juist wel op zoek naar de eigenschappen van een ander sterrenbeeld. Wil je bijvoorbeeld meer onafhankelijkheid? Brand dan eens de wierook van de Waterman. Wil je meer leidinggevend vermogen? Dan is het branden van de wierook van de Leeuw een aanrader.
Verschillende sterrenbeelden en de verschillende geuren die daaraan verbonden zijn.

Ram

Een Ram is geboren van 21 maart tot en met 20 april. Haar element is vuur en planeet is mars. Als je een Ram bent dan ben je een doorzetter en heb je een sterke eigen wil. Je bent impulsief, vurig en hebt een onvermoeibare wilskracht. Daarnaast ben je soms wat ongeduldig, direct en onstuimig.
De geur die het beste bij een Ram past is Mirrhe.

Stier

Een Stier is geboren van 21 april tot en met 21 mei. Haar element is aarde en planeet is Venus. Als je een Stier bent dan ben je geduldig, zorgzaam en trouw. Je bent een levensgenieter, bent praktisch en realistisch en een echte doorzetter. Bovendien ben je concreet in handelen en denken.
De geur die het beste bij een Stier passen zijn sandelhout en Black Love.

Tweeling

Een Tweeling is geboren van 21 mei tot en met 21 juni. Haar element is lucht en planeet is Mercurius. Als Tweeling ben je veelzijdig, nieuwsgierig en kun je goed relativeren. Je bent ook wispelturig, een flapuit en hebt rust en regelmaat nodig.
De geuren die het beste bij een Tweeling passen zijn kaneel en Francincense.

Kreeft

Een Kreeft is geboren van 21 juni tot 21 juli. Haar element is water en planeet is de maan. Als Kreeft ben je emotioneel, kwetsbaar, en van het type ‘stille wateren, diepe gronden’. Je bent een romanticus met onvoorwaardelijke liefde.
De geuren die het beste bij een Kreeft passen zijn kamfer en lavendel.

Leeuw

Een Leeuw is geboren van 21 juli tot en met 22 augustus. Haar element is vuur en planeet is de zon. Een Leeuw is koninklijk en expressief, heeft een grote levensvreugde en heeft veel ambitie. Daarnaast is een Leeuw zelfverzekerd, is een geboren leider en houdt van luxe.
De geuren die het beste bij een Leeuw passen zijn mirrhe en Black Magic.

Maagd

Een Maagd is geboren van 23 augustus tot 23 september. Haar element is aarde en planeet is Mercurius. Een Maagd is iemand die het kaf van het koren scheidt. Ze vertrouwt op haar instinct en wil geen risico’s lopen. Als Maagd kun je een beetje een pietje precies zijn, je bent perfectionistisch.
De geuren die het beste bij een Maagd passen zijn sandelhout, kaneel en roos.

Weegschaal

Een Weegschaal is geboren van 24 september tot 23 oktober. Haar element is lucht en planeet is Venus. Een Weegschaal heeft de eigenschappen evenwicht, harmonie en plezier. Ze geniet van de kleine dingen van het leven.
De geuren die het beste bij een Weegschaal passen zijn tijm, musk en saffraan.

Schorpioen

Een Schorpioen is geboren van 24 oktober tot 22 november. Haar element is water en planeet is Pluto. De eigenschappen van een Schorpioen zijn mystiek, geheimzinnigheid en diepte. Schorpioenen kunnen extreme gevoelens hebben en hebben een grote psychische kracht.
De geuren die het beste bij een Schorpioen passen zijn kamfer en kaneel.

Boogschutter

Een Boogschutter is geboren van 23 november tot 21 december. Haar element is vuur en planeet is Jupiter. Een Boogschutter is een dromer en streeft naar het hogere. Ze wil haar horizon verruimen en zoekt een antwoord op de grotere levensvragen.
De geuren die het beste bij een Boogschutter passen zijn nootmuskaat en shalimar.

Steenbok

Een Steenbok is geboren van 22 december tot en met 20 januari. Haar element is aarde en planeet Saturnus. De eigenschappen van een Steenbok zijn geduld en volharding. Ze zet denken om in daden en heeft veel discipline en een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
De geur die het beste bij een Steenbok past is opium.

Waterman

Een Waterman is geboren van 21 januari tot en met 18 februari. Haar element is lucht en planeet Uranus. De eigenschappen van een Waterman zijn onafhankelijkheid, gelijkheid en vrijheid. Een Waterman kan het oude gemakkelijk loslaten zodat er weer plaats is voor iets nieuws.
De geuren die het beste bij een Waterman passen zijn peperbes en sandelhout.

Vissen

Vissen zijn geboren van 19 februari tot en met 20 maart. Haar element is water en planeet is Neptunus. Iemand met het sterrenbeeld Vissen offert zichzelf gemakkelijk op. Ze geeft weinig om materiële zaken en is snel betrokken bij andermans problemen.
De geuren die het beste bij Vissen past zijn nootmuskaat en Rain.