Spring naar inhoud

Leeuw 22 juli – 22 augustus

De beschermende Leeuw 22 juli – 22 augustus

Ben je geboren tussen 22 juli en 22 augustus, dan ben je het vuurteken Leeuw of sterrenbeeld Leeuw.

De Leeuw is een gepassioneerd persoon met veel doelen. De lat die hij voor zichzelf neerlegt is hoog en hij ziet graag bewondering van anderen voor zijn karakter. Om dit voor elkaar te krijgen let de Leeuw heel goed op wat hij uitdraagt in het openbaar.

leeuw

Door zich zo bezig te houden en met wat anderen zouden denken heeft de Leeuw niet altijd een goede zelfkennis. Hij heeft liever controle over wat anderen zien dan dat hij goed naar zichzelf kijkt, en zal dan ook uitslaan als hem iets wordt aangedaan. Maar ook al zijn de emoties van de Leeuw heftig en vurig, wrok koesteren doet hij niet. De Leeuw reageert met daden, maar zal niet zo impulsief zijn dat zijn imago geschaad zou kunnen worden.

Het imago van de Leeuw is soms het belangrijkst. Dit bewaakt hij als een koning zijn rijk bewaakt. En wat van de Leeuw is, is van de Leeuw. Of dit nu om eigendommen gaat, werk of mensen.
Een Leeuw omringt zichzelf graag met luxe eigendommen en een weelderige levensstijl. Hij neemt niet zomaar ergens genoegen mee, hij wil iets bereiken en dat laten zien aan de wereld.
De Leeuw wil dat zijn aanwezigheid opgemerkt wordt. De Leeuw oogst graag bewondering voor zijn leven, eigendommen.

De Leeuw trekt makkelijk en graag mensen aan, door zijn energie, gulheid maar ook omdat hij een aardig persoon is. De Leeuw geniet van aandacht en zal niet vanaf de kant meekijken. Het liefst is hij de spil in een vriendengroep of ieders beste vriend.

Leeuwen kunnen het best overweg met Kreeft, Leeuw, Schorpioen en soms ook met de Stier.

Positieve eigenschappen van de Leeuw zijn:

zelfverzekerd, ambitieus, loyaal, gul, aanmoedigend.

Soms zijn leeuwen wat minder positief:

melodramatisch, ijdel, eigenwijs, overheersend, pretentieus.