Spring naar inhoud

Schorpioen 24 oktober – 22 november

De gedreven Schorpioen 24 oktober – 22 november

Ben je geboren tussen 24 oktober en 22 november, dan ben je het waterteken Schorpioen of sterrenbeeld Schorpioen

Schorpioenen zijn intense personen die graag de materiële en immateriële zaken ondergeschikt maken aan henzelf. Voor een buitenstaander lijkt de Schorpioen dan vaak ook een kille, gevoelloze persoon te zijn. Ze willen overal het fijne van weten en het geordend hebben. Onderzoeken wil nog wel eens over gaan in meedogenloos ondervragen. Dit kan tot een zeker, dominant karakter leiden. Alles wat de Schorpioen als zwak beschouwt, wil hij onder zijn controle hebben.

Schorpioen

Beschouwt de Schorpioen je als iemand die zijn tijd waard is, dan heb je aan hem een heel loyale, aardige maar ook vrijgevige vriend. Dan blijkt dat de Schorpioen naast een intens, ook een diep persoon is, die voor geen enkel doel een oppervlakkige motivatie heeft. De Schorpioen is bijzonder maatschappelijk geëngageerd, hij wil gewoon weten hoe alles werkt.

De Schorpioen heeft voor zijn enorme energie een uitlaatklep nodig, wanneer hij deze niet heeft, kan het zich heel tegen hem richten en kan hij er psychische problemen door krijgen. De kracht van de Schorpioen ligt hem in zijn fanatisme in succes nastreven, op welk vlak dan ook, en helaas gaat dit ten koste van de rust die andere sterrenbeelden wel meer lijken te hebben. De Schorpioen zal dan ook eerder verzorgd of sjiek willen lijken dan dat hij iets laat verslonzen.
Ook al is rijkdom nooit zijn eerste of hoogste doel, is de Schorpioen meer dan eens financieel succesvol. De georganiseerdheid, het doortastende en het controlerende van de Schorpioen is daar meer de reden voor. Helaas zorgt de drang tot controle en de dominantie van de Schorpioen ervoor dat hij niet altijd in staat is tot ontspanning.

Schorpioenen kunnen het best overweg met Stier, Vissen, Ram en Leeuw.

Positieve eigenschappen van de schorpioen zijn:

loyaal, gepassioneerd, oplettend, vindingrijk, dynamisch.

Schorpioenen zijn soms wat minder positief:

manipulatief, jaloers, wantrouwend, rigide, geobsedeerd.