Spring naar inhoud

Maagd 23 augustus – 23 september

De analytische Maagd 23 augustus – 23 september

Ben je geboren tussen 23 augustus en 23 september, dan ben je het aardteken Maagd of het sterrenbeeld Maagd.

Aan de oppervlakte lijkt de Maagd een kalm en rustig, maar ondertussen is hij mentaal constant bezig. De Maagd is dan ook meest gesloten sterrenbeeld, constant aan het tobben, berekenen en analyseren. Hij kan als bijzonder medelevend en eerlijk overkomen, maar aan de andere kant soms weer kil en onbenaderbaar.

De Maagd heeft zijn zaken graag goed voor elkaar en gaat tot het uiterste door om dit te regelen. Hij werkt hard en ijverig en is goed in het organiseren. Of het nu om werk, relaties, huishouden of hobby’s gaat; de Maagd is een stille doorzetter, al gaat hij niet altijd zo snel.

maagd

Doordat de Maagd minutieus, fanatiek en planmatig te werk gaat kan hij wel eens als pietluttig overkomen. Hij wil zichzelf altijd verbeteren.

Met geldzaken is hij zo goed dat hij wel eens als gierig kan worden beschouwd want de Maagd weet ieder dubbeltje om te draaien.

De Maagd is een toegewijde partner en ouder, al zul je dit door zijn gesloten persoonlijkheid niet snel zien. Op het vlak van relaties kan dit ook wel als preuts of kil worden beschouwd, maar dit hoeft niet zo te zijn. De ware drijfveren van de Maagd blijven meestal ver van zichtbaar. De Maagd is tenslotte psychisch en fysiek snel van slag.
Gestaag zet de Maagd zijn werk voort, op zijn eigen tempo, want fysiek ontbreekt het hem wel vaak aan energie. Hij zet zich graag in ten behoeve van anderen, zonder daarbij de interne motivatie bloot te geven. Een kleine inspanning kan hem al vermoeien. De Maagd beloont zichzelf wel voor zijn harde werk, maar ook dit gebeurt bijna heimelijk.

Maagden kunnen het best overweg met Vissen, Boogschutter en Tweelingen.

Positieve eigenschappen van de Maagd zijn:

betrouwbaar, behulpzaam, analytisch, nauwkeurig, oplettend.

Soms is de maagd wat minder positief:

inflexibel, kil, storend, kieskeurig, sceptisch.