Spring naar inhoud

Steenbok 22 december – 20 januari

De bewuste Steenbok 22 december – 20 januari

Ben je geboren tussen 22 december en 20 januari, dan ben je het aardteken Steenbok of het sterrenbeeld Steenbok.

De Steenbok is een stabiele persoon die zijn tijd neemt om tot actie of beslissingen over te gaan. Niet omdat ze langzaam zijn, maar omdat hij zich heel erg bewust is van alle mogelijke gevolgen en alles zo goed mogelijk willen doen. Hij ziet alle kansen als eenmalig en wil ze niet verpesten. De Steenbok is dus een heel verantwoordelijk iemand, die alle informatie inwint éér hij stappen onderneemt. Moet een doel gehaald worden, dan wil de Steenbok dan ook goed slagen, en niet slechts met de hakken over de sloot.

steenbok

De Steenbok is niet zo goed in grijze gebieden zien. Aangezien hij een persoon is die zichzelf verantwoordelijk houdt voor al zijn goed doordachte beslissingen zal hij er niet snel van wijken. Iets is dan goed en het andere niet. Zo rechtlijnig is hij ook in vriendschappen, hij gaat ze niet ondoordacht aan, maar zich helemaal blootgeven, zal de Steenbok ook niet doen. Hij bewaart liever de controle dan dat hij zich kwetsbaar opstelt.
De ambitieuze Steenbok is dan ook erg geduldig, naast gedreven. Hij wil een betekenisvol leven, en is bereid om lange tijd te wachten op hetgeen hij echt wil. Hierdoor lijkt hij misschien traag, maar De Steenbok heeft een enorm actieve geest en talent voor concentratie. Hij heeft altijd wel iets om naar te streven. De Steenbok is dus mee een voorzichtig persoon, die alles onder controle probeert te houden. Veranderingen zal de Steenbok ook wel accepteren, maar ze moeten langzaam geïntroduceerd worden, om het overzicht te bewaren.

Steenbokken kunnen het best overweg met Stier, Leeuw, Weegschaal en Schorpioen.

Positieve eigenschappen van de Steenbok zijn:

ambitieus, vindingrijk, geduldig, verantwoordelijk, loyaal.

Steenbokken zijn soms wat minder positief:

wantrouwend, fantasieloos, verwaand, dictatoriaal, geremd.