Spring naar inhoud

Waterman 21 januari – 18 februari

De excentrieke Waterman 21 januari – 18 februari

Ben je geboren tussen 21 januari en 18 februari, dan ben je het luchtteken Waterman of het sterrenbeeld Waterman.

De Waterman is een uitzonderlijk persoon die allerlei tegenstrijdigheden in zich lijkt te hebben. Hij is graag alleen, maar kan ook een heel sociaal dier zijn. De Waterman ervaart graag beide kanten van de dingen om zo alles ervaren te hebben.

waterman

Watermannen zijn van nature een nieuwsgierig wezen dat altijd op zoek is naar nieuwe ervaringen en nieuwe manieren om de wereld te hervormen en verbeteren. Rust roest, en verveling is dus de grootste vijand van de Waterman. Hij zoekt het liefst zijn eigen weg, zonder acht te slaan op de goedbedoelde adviezen van anderen. De Waterman heeft altijd de beste bedoelingen, al komen die niet altijd als zodanig over op anderen. De Waterman is een onafhankelijke geest die niet teveel geremd moet worden, dit kan hem doen rebelleren en steigeren.

Door zijn excentrieke gedrag wordt de Waterman vaak niet als welwillend mens gezien. Alhoewel hij iedereen in zijn waarde wil laten choqueert hij graag en wil hij niet altijd via de gangbare norm zijn mening en intellect tentoonspreiden. De Waterman weet zijn vooruitstrevende, onconventionele ideeën wel te uiten met zijn hoge verbale niveau en scherpe brein.
Dit scherpe brein maakt de Waterman een persoon die goed observeert en analyseert en derhalve makkelijk met anderen om kan gaan, en zelfs in staat is ze te manipuleren. Zijn respect voor de verscheidenheid van meningen maakt dat hij een ander niet zomaar zal bekritiseren, alhoewel de Waterman mensen die trager van begrip zijn dan hij als makkelijke prooi kan zien.

Watermannen kunnen het best overweg met Kreeft, Tweelingen, Ram en Weegschaal

Positieve eigenschappen van de Watermannen zijn:

intelligent, origineel, humanitair, geestig, inventief.

Watermannen zijn soms wat minder positief:

afstandelijk, eigenwijs, niet-emotioneel, sarcastisch, rebels.