Spring naar inhoud

Vissen 19 februari – 20 maart

De emotionele Vissen 19 februari – 20 maart

Ben je geboren tussen 19 februari en 20 maart, dan ben je het waterteken Vissen of het sterrenbeeld Vis.

Vissen zijn in het bezit van een bijzonder heftig gevoelsleven en een sterke intuïtie. Het zijn heel emotionele wezens die anderen vaak goed begrijpen omdat ze zich zo goed in hen kunnen inleven. De emoties van Vissen willen dan ook wel eens voor problemen zorgen die ze met een ongezonde levensstijl proberen te onderdrukken. De pijn en nare kanten van het echte leven willen ze op die manier vaak vermijden. Vissen zijn dus meer dan andere sterrenbeelden geneigd om de realiteit te ontvluchten door verslavingen.

vissen

Hun gevoelige natuur maakt ze vaak wat meer teruggetrokken ten opzichte van anderen, vanwege het onbegrip dat ze vaak tegenkomen. Ze zijn als partner daarentegen romantisch, fantasierijk en ongelooflijk trouw. Je zult niet snel iemand treffen die zo met je meevoelt als de spirituele, empathische Vissen.

Vissen zijn echter hele sterke personen die niet zomaar om te krijgen zijn. Ze staan voor hun geloof, waarden en meningen. Voor zichzelf dromen ze vaak van roem en succes, ook al zijn Vissen vaak wat langzamer in hun ontwikkeling vanwege hun angst voor confrontatie en het worstelen met hun heftige emoties.
Gaat het niet om hun eigen ideeën of plannen, of zijn er taken waar Vissen niks om geven, dan kunnen ze bijzonder lui zijn. Ze komen beter tot hun recht in een mystieke, spirituele omgeving, aangezien ze zo intuïtief zijn en bezig zijn met hun en andermans gevoelens. Dat is ook de manier waarop Vissen de wereld proberen te bevatten, door hun gevoelens na te gaan en niet hun verstand.
Vissen kunnen het best overweg met Waterman, Kreeft, Schorpioen en Maagd.

Positieve eigenschappen van Vissen zijn:

toegewijd, accepterend, barmhartig, betrouwbaar, fantasierijk.

Soms wat minder positief:

overgevoelig, lui, vluchtend, zelfmedelijden, besluiteloos.