Spring naar inhoud

Weegschaal 24 september – 23 oktober

De diplomatieke Weegschaal 24 september – 23 oktober

Ben je geboren tussen 24 september en 23 oktober, dan ben je het luchtteken Weegschaal of sterrenbeeld Weegschaal.

De Weegschaal is als geen ander in staat zich in te leven in het perspectief van een ander en is daarom een bijzonder diplomatiek persoon. Hij kan situaties tenslotte van alle kanten bekijken. Hij maakt het de ander graag naar de zin en kan daar soms te ver gaan. Niet bedenkend dat een ander soms net andere ideeën heeft schiet hij soms zijn doel voorbij.

Zijn hang naar harmonie maakt de Weegschaal tot een persoon waar mensen graag bevriend mee zijn. Hij brengt graag mensen bij elkaar, maar wil daar ook bewondering voor krijgen wanneer hij dit doet. Alhoewel de Weegschaal heel sociaal is, zijn zijn motieven niet altijd altruïstisch.

weegschaal

De Weegschaal is een toegewijde vriend of partner, maar wel een die nooit zijn kritische blik of hang naar vrijheid zal willen verliezen. Voor een partner kan dit soms verwarrend zijn wanneer de Weegschaal de ene dag liefdevol en de andere afstandelijk is. Dit kan gebeuren wanneer hij het gevoel heeft dat er teveel van hem verwacht wordt of als hij wordt aangetast in zijn vrijheid.

Door de indruk te wekken het naar de zin te hebben merkt een ander niet snel aan de Weegschaal dat iets hem eigenlijk niet zint. Hij bewaart liever de goede vrede dan dat hij zijn eigen gevoel naar voren brengt. Hij bekijkt tenslotte alle perspectieven.




Dit maakt dat de Weegschaal, ondanks zijn intelligentie en liefde voor afwisseling, soms moeilijk tot beslissingen kan komen en nog wel trager over kan komen dan hij is. Zijn voorkeur voor een harmonieuze omgeving kost wat tijd om tot een definitieve keuze te komen.

Weegschalen kunnen het best overweg met Stier, Tweelingen, Ram en Waterman.

Positieve eigenschappen van de Weegschaal zijn:

elegant, vreedzaam, diplomatiek, idealistisch, gastvrij.

Weegschalen zijn soms wat minder positief:

oppervlakkig, ijdel, onbetrouwbaar, besluiteloos.